Actie ‘De langste Eettafel’ druk bezocht

geplaatst in: Nieuws | 0

Afgelopen zondagavond 30 september aten bijna 200 gasten in Open Haven aan de langste eettafel van Zeewolde. Deze actie was een initiatief van de Malawigroep 2019 om geld in te zamelen. Deze groep jongeren vertrekt volgend jaar zomer naar het Afrikaanse land om vrijwilligerswerk te doen voor de Zeewoldese Stichting Bolera Palms School. Aan alle gasten was een bijdrage van € 10,- gevraagd om plaats te kunnen nemen aan de tafel en zo een steentje bij te dragen. Ook waren er donaties binnengekomen, waardoor een aantal mensen met een minimuminkomen kon aanschuiven.

Diner met een Afrikaans tintje
De avond begon met een welkom en gebed, waarna de aanwezigen drie gangen voorgeschoteld kregen. Soep vooraf, een stamppotbuffet en pannenkoeken (in de kleuren van de Malawiaanse vlag) met ijs toe. Er draaide Afrikaanse muziek en Open Haven was aangekleed met allerlei Afrikaanse voorwerpen. Zo kreeg de avond een écht Afrikaans tintje. Al het eten was voorbereid en klaargemaakt door de jongeren zelf.

Sponsoren
Een speciaal dank aan DEEN Supermarkt Zeewolde voor het sponsoren van de rookworst, aan Gebo Gelato voor het sponsoren van het ijs en aan De Beleving voor het sponsoren van de aardappels en groenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *