In de zomer van 2019 reizen we af naar Bolera, een vissersdorpje gelegen aan het meer van Malawi. We gaan daar vrijwilligerswerk doen bij de Bolera Palms School. De Stichting Bolera Palms School wordt gerund door Jurriaan en Trijnet van Haaren uit Zeewolde.

Tijdens ons verblijf in Malawi gaan we de als hoofddoel een lerarenhuis bouwen, omdat de leraren nu erg ver weg van de school wonen. Daarnaast willen we 150 stoelen timmeren en in een aantal lokalen elektra aanleggen. In het naastgelegen dorpje Bolera willen we een lemen huisje bouwen voor kinderen die besmet zijn met HIV. Verder gaan we ook een programma voor de kinderen opzetten. We gaan met ze knutselen, sporten en muziek maken.

Naast dat we de mensen en kinderen in Malawi graag willen helpen, willen we ook veel van deze reis leren. We gaan ervaren hoe anders het leven van kinderen en jongeren in Malawi is. Het is niet vanzelfsprekend dat je naar school kunt gaan. Met onze aanwezigheid zetten we letterlijk de omgeving in beweging en inspireren we tot actie. Dat hebben we geleerd van de vorige Diaconale Jongerenreizen naar Roemenië en Kenia.

Help mee!