Reisupdate #10: Stroomuitval.

geplaatst in: Reisupdate | 4

Reisupdate #10: Stroomuitval.

Werkdag zes zit er op. Vandaag is er hard gebuffeld bij het lerarenhuis. Toilet hakken/uitgraven tot 2 meter diep (maar het moet 2,5 meter diep worden!), stenen hakken voor de fundering en uiteindelijk is fundering afgestort met een laag beton. Het begin van de fundering voor de buitenkeuken is gelegd ( ja werkelijk, een heuse buitenkeuken!). Ook zijn er een paar ladingen handgebakken stenen gelost. Ze werden geleverd in de laadbak van een Isuzu. Eind van de dag kwam het goede nieuws dat er nog een tweede keuken en toilet moet komen. Yess, nog meer hakwerk!
Omdat de bouwplaats als een magneet werkt voor alle kinderen, is het kinderwerk vandaag vlakbij de bouwplaats gedaan. De kinderwerkers kwamen met 2 ballen en 2 frisbees aan en plotseling was de bouwplaats niet meer interessant, weg waren alle kinderen. Vol enthousiasme werd er gevoetbald, gekorfbald en gefrisbeed. Kinderwerkers zijn ’s middags Mangochi in geweest voor de nodige boodschappen en geld pinnen.
De stoelzittingen zijn allemaal geschilderd met uiteraard onze namen op de onderkanten. De eerste zijn helemaal klaar. Helaas moesten we daar om 12 uur mee stoppen omdat de werkplaats dicht ging en alles achter slot en grendel opgeborgen werd. Elektra vordert traag maar gestaag, maar binnen de planning van Andre uiteraard. Alle elektra buizen zijn gemonteerd, de draden zijn getrokken en de eerste vier dozen zijn afgemonteerd, nog 26 te gaan….. en nog 20 meter graafwerk.
De stemming zit er nog steeds goed in, de sfeer is gezellig, er wordt veel gelachen. Vermoeidheid begint wat toe te nemen, maar gelukkig hebben we morgen een dag pauze…. En dan gaan we op safari, daar kijken we allemaal naar uit. Vooral naar de Mvuu. Wat dat is mogen jullie zelf even uitzoeken en anders horen jullie dat morgen. Nu nog even met de gitaren op het strand en dan vroeg naar bed, want om 21 uur gaat de aggregaat uit. De stroom is al sinds 18 uur uitgevallen.
Fokelien, Andre, Idelette


4 Responses

 1. Wilma

  Wauw wat zijn jullie goed bezig! Harde werkers, wat een klussen en wat schiet t mooi op allemaal! Hopelijk hebben jullie een fantastische safari morgen en kunnen jullie een beetje uitrusten van alle werkzaamheden en activiteiten. Leuk om de blogs te lezen!

 2. John

  Gaaf om al de blogs te lezen! Al het werk wat al verzet is en wat er nog moet gebeuren. Een dag rust zal jullie allen goed doen! Geniet nog de komende tijd en kijk weer uit naar de volgende blog!

 3. Gert

  Geweldig mensen, we genieten van jullie belevenissen.

 4. Tineke

  Wat een leuke verhalen om te lezen… harde werkers hoor… geniet er nog van met elkaar