Reisupdate #6: Bakstenen.

geplaatst in: Reisupdate | 2

Reisupdate #6: Bakstenen.

Vanochtend haakte er meer mensen aan bij het zwemmen. Het waren er nu 4… daarna hadden we weer een fantastisch lekker ontbijt! We gingen hoopvol op weg naar onze projecten. Gisteren was hout gearriveerd bij het elektraproject en nog geen bakstenen bij het lerarenhuisje. Die waren er nu gelukkig wel.
Huisje 1  lerarenhuisje
Vandaag zijn ladingen met bakstenen gekomen, die de groepsleden in treintjes doorgaven. Met natuurlijk luid gezang ertussen door. Je zou denken dat de bakstenen in een keer komen, dat was niet het geval. Het kwam in 8 ladingen in een minitruck. Het waren er wel 2000 bakstenen per lading. Uiteindelijk ligt een deel van de eerste laag stenen van de fundering erin. Door het liedje van Pietje, met de mooie teksten, trok het natuurlijk heel veel kinderen aan en werd iedereen heel enthousiast!
Huisje 2  dorpshuisje
Er zijn vandaag ramen in het huisje gekomen, 5 in totaal. Er moet wel een muurtje afgebroken worden omdat er groepsleden te fanatiek waren met het metselen, waardoor ze twee rijen te hoog zijn gegaan. De Malawianen die ons helpen met metselen zijn niet heel spraakzaam en kunnen ook niet heel goed Engels, maar wat werken die hard! Ondanks het open dak, roken we de ruften, oftewel de popcorn, erg goed van Robbin ☹
Ess  elektra, stoelen en speeltuin
Deze dag begon ook erg leuk, omdat we foto’s kregen te zien van Jurriaan dat de kinderen van de school, het net nieuw gemaakte speeltoestel volop in gebruik namen! De eerste stoelen zijn in vrolijke kleurtjes geverfd, waardoor iedereen helemaal onder de rode verf zat, waardoor we dachten dat ze zwaargewond waren. Daarnaast zijn er plankjes gezaagd en geschuurd voor de stoeltjes. De eerste draden zijn al getrokken bij elektra. Een deel van de schoolspullen die wij mee hadden genomen, zijn vandaag naar de school gebracht. Daar waren de juffen en kinderen heel erg blij mee!
Kinderwerk
Bij kinderwerk zijn de groepsleden voorgelezen uit een Engels boekje, om daarna de kindjes te beoordelen. De kinderen staan dan te springen om je uit het boekje voor te lezen, wat een heel leuk gezicht is. Daarna zijn ze nog naar Mangochi geweest om daar boodschappen te halen voor de avond.
Het eten wat we hier krijgen is echt zo ontzettend lekker! Wij hebben dus geen heimwee naar het eten thuis  sorry mama’s 😊
Dit was het voor vandaag. Wij wensen jullie sterkte met de hoge tempratuur in Nederland! Wij genieten hier van de Afrikaanse winter.
Groetjesss!!
Maresa Hamer, Bert v/d Kuilen en Sarah Ronda
Ps. Belangrijk verzoek van Pieter: mama wil je mijn tandartsafspraak verzetten naar 3 augustus -xxx- je Pietertje!


2 Responses

  1. Irene

    Tjonge, er zitten al ramen in! Jullie gaan als een speer! Top!

  2. Tineke

    Dag/blog 6 alweer. Leuk om te lezen wat jullie zoal doen, zo te horen is t echt genieten met elkaar.
    T brengt ook wel weer herinneringen naar boven van de vorige projecten die gedaan zijn…gaaf
    Veel (werk) plezier nog met elkaar